Lakschoenen

Lakschoenen huren Amsterdam om jouw smoking helemaal af te maken

Lakschoenen bij een smoking en rokkostuum

Lakschoenen zijn de enige gepaste schoenen onder een smoking (black-tie) of een rokkostuum (white-tie). De schoenen glimmen goed en hebben een kleine hak van ongeveer 2,5 – 3,0 centimeter hoog. Dit zorgt voor een klassieke uitstraling. Onze lakschoen heeft een 5-gaats en gesloten vetersluiting voor een nette uitstraling. De schoen heeft een spitse neus al dit belemmert het draagcomfort niet. Op de lakschoenen wil je goed kunnen dansen en bewegen op jouw speciale evenement zoals een gala, trouwfeest, diner of andere gelegenheid.

In lakschoenen draagt men lange zwarte sokken

De smokingbroek valt altijd op de lakschoenen en plooit dan een keer, dit zodat het been niet gezien wordt. Op het moment dat een man gaat zitten kruipt de broek altijd iets omhoog waardoor het been zichtbaar zou kunnen worden. Dit wordt voorkomen door de lange zwarte sokken te dragen. Sommige mannen maken van de sokken een statement en dragen bijvoorbeeld happy socks met allerlei kleuren. Een mooi kostuum zoals een smoking of rokkostuum is helemaal af met mooie glimmende lakschoenen. Lakschoenen zijn gemaakt van leer of imitatieleer en kunststof. De zool is dun maar geeft goed grip door het profiel dat erop zit. In de lakschoen kunnen eventueel eigen steunzolen worden gedragen.

Lakschoenen voor onder een smoking

Waarom heeft de lakschoen een kleine hak?

Het lopen op lakschoenen voelt goed door de hak van rond de 2,8 centimeter. De hak is bedoeld om het comfort bij het lopen en staan te verbeteren. Daarnaast is de hak een statussymbool. Het maakt een tikkend geluid als er op de lakschoenen wordt gelopen. Ook geeft de hak een uitstraling die van belang is. Rond het jaar 1600 droegen mannen van adel rode schoenen met hakken. Dit deden zij om te laten zien dat men van adel was. Hoe hoger de hak, hoe meer status de mannen hadden. Na de Franse Revolutie werden hakken voor de mannen verboden omdat niemand nog wat met adel te maken wilde hebben.

Lakschoenen smoking

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je interesse in de lakschoen of een 6-delige smoking te huren? WhatsApp voor een vrijblijvende afspraak naar PJ op 06 41 79 37 30.

Wij verhuren ook losse lakschoenen: klik hier voor onze webshop.