Manchetknopen

Manchetknopen huren Amsterdam

Waarom manchetknopen?

Manchetknopen dienen twee hoofdfuncties. De eerste functie is praktisch: vastknopen. De mouw wordt dubbelgevouwen (dubbele manchet) naar binnen toe en vastgezet met een manchetknoop. Manchet is een Frans woord en betekent letterlijk mouw. Manchetknoop betekent daarom eigenlijk : ‘mouwknoop’. De tweede functie is de uitstraling: het is een mooi detail. De manchetknoop wordt voor de sier gedragen. Ze horen goed onder de smokingjas vandaan te komen zodat ze mooi zichtbaar zijn. Daarnaast moeten de knopen aan de buitenkant zitten en dus niet naar jezelf toe gericht. Omdat de manchetknopen onder de jas vandaan moeten komen zie je ook een stuk wit van het overhemd. Dit is mooi om het zwart te breken en contrast te creëren.

Sieraad voor mannen

Manchetknopen zijn één van de weinige sieraden voor mannen. Ze worden altijd gedragen op een smokingoverhemd met dubbele manchetten. Deze mouwen hebben geen knopen die eraan vastzitten. Er zijn enorm veel keuzes. De manchetknopen zorgen voor een mooi detail aan jouw hoogwaardige smoking.

Manchet knopen huren

Welke manchetknopen moet ik dragen?

Er bestaan miljoenen varianten van de manchetknoop. De meeste mannen dragen zilverkleurige met uiteenlopende designs. Vaak hebben ze een persoonlijke betekenis voor degene die ze draagt. Als BMW-liefhebber kun je het logo van BMW dragen, of als molenaar draag je molens, als schipper een ankertje. Manchetknopen heb je in alle kleuren, maten en vormen. Voor de keuze wordt er soms gekeken naar welke kleur de jurk van de date is. Ook kunnen de knopen matchen met de kleur van de strik, de kleur van de pochet of soms de sokken of schoenen.

Manchetknopen huren Amsterdam

Wij hebben 75 verschillende soorten. De meeste hiervan zijn zilverkleurig. We hebben ook goude manchetknopen en manchetknopen met kleur.

Manchet knopen huren

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je interesse om een 6-delige smoking te huren? WhatsApp voor een vrijblijvende afspraak naar PJ op 06 41 79 37 30.

Wij verhuren ook losse manchetknopen: klik hier voor onze webshop.