Smokingbroek

Smokingbroek Huren Amsterdam

Het typerende van een smokingbroek

De smokingbroek of smokingbroek is gemaakt van hetzelfde materiaal als de smokingjas (45% wol en 55% polyester). De broek heeft een hogere taille dan een normale jeans/broek. Het typerende van de smokingbroek is de galon of bies aan de zijkant op de naad van de broek. Deze satijnen bies is altijd van dezelfde stof en kleur als de puntrevers of sjaalkraag van de smokingjas. Dit maakt dat de smokingjas en smokingbroek matchen. Een smokingbroek heeft geen riemlussen waardoor de pasvorm perfect moet zijn. De pantalon heeft aan beide zijkanten op de band een elastiek die versteld kan worden door deze op de eerste of tweede knoop te zetten. De broekgulp heeft een rits en de broek wordt dichtgedaan met een metalen broeksluiting en twee zwarte knopen.

De huidge broek is niet meer de pantalon van 1920

De smokingbroek was in de jaren ’20 van de vorige eeuw heel erg wijd. Gelukkig is de broek meegegaan met de trend van steeds meer ‘slim-fit’. Echter is de broek wel minder mee gegaan met de tijd dan onze pakken. Hierdoor is de broek op de schenen breder dan de pakbroeken die we gewend zijn. Op de bovenbenen valt de smokingbroek wel slim’-fit, dus hetzelfde als de pakbroeken van tegenwoordig. Het is belangrijk dat de broek de juiste lengte heeft. Jort Kelder heeft de trend in Nederland ingezet om steeds kortere broeken te dragen zoals chino’s. Bij een smokingbroek wil je dat de broek op de schoen valt en net een keer plooit. Dit is op het moment dat beide voeten recht naast elkaar staan. Het is uit den boze om ‘op hoog water te staan’ of om de sokken zichtbaar te dragen. Onder de broek worden altijd lange zwarte sokken gedragen. Op het moment dat je gaat zitten zijn vaak de sokken zichtbaar en dan wil je niet dat men jouw been ziet.

Wil je meer informatie of heb je interesse om een 6-delige smoking te huren? WhatsApp voor een vrijblijvende afspraak naar PJ op 06 41 79 37 30.

Wij verhuren ook hoogwaardige smokingpantalons los: klik hier voor onze webshop.